Днес празнуват Свързочните войски

25.09.2021 г. Днес празнуват Свързочните войски

 Otbrana.com

На днешния ден честваме празника на Свързочни войски и органите по информационно осигуряване в Българската армия и отбелязваме 143 години от създаването на първото свързочно подразделение. Комуникационните, информационните и навигационните специалисти са част от всички видове и родове войски. Тяхната дейност е разнопосочна и многообхватна.

Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов е отправил обръщение към генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители по този повод, в което се казва: „Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздравления по случай  25 септември – Празник на Свързочните войски и органите за информационно осигуряване на Българската армия!

    Основите на днешните Свързочни войски са положени преди 143 години със създаването на телеграфен взвод към учебно-сапьорната рота в Българската земска войска. Този ден остава в историята и слага началото на дългогодишните усилия, умения, отговорност и всеотдайност на всички специалисти в тази област.

    В деня на професионалния празник на всички вас пожелавам да продължите със същия успех добрите традиции на своите предшественици, да се радвате на добро здраве и благополучие!“