С „RANGER 21” тръгна честването на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада

29.09.2021 г. С „RANGER 21” тръгна честването на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада

 Otbrana.com

Честването на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада започна вчера на УП „Тюлбето” с провеждането на състезание RANGER 21”, съобщава КСВ. (Б.р. - 61-ва механизирана бригада е създадена на 02 октомври 1992 година със заповед № 00400 на министъра на отбраната на Република България. Тогава се формират управлението на бригадата и 1-ви механизиран батальон. Командир на бригадата е полковник Иван Кръстев, началник щаб – майор Димитър Митев.

 На 19 ноември 1998 година, на празника на Сухопътните войски, на 61-ва механизирана бригада е присвоено наименованието Стрямска механизирана бригада, като наследник на бойните традиции на 28-ми Стремски полк, 21-ви Средногорски полк и 11-та танкова бригада.)

В съревнованието участваха 10 отбора от формированията на бригадата в състав от по 5 състезатели, които преминаха през следните изпитания: изтегляне на аварирал автомобил, изтегляне и пренасяне на сандъци, хвърляне на граната в цел, преодоляване на заразен участък, настройка и осъществяване на връзка с радиостанция “HARRIS”, откриване на мини и определяне на разстояние, изнасяне на ранен по различни способи и оказване на първа помощ, изпълнение на тактическа стрелба в динамични условия.

Фокусът на RANGER 21” беше поставен върху екипните действия, където усилията на всеки един от участниците бяха подчинени на стремежа да се постигне висок отборен резултат. Елементите на надпреварата подложиха на изпитание духа и тялото на състезателите, които демонстрираха мотивация за достойно представяне.

Призовото първо място завоюва отборът на 2-ри механизиран батальон, второ място зае отборът на самоходния артилерийски дивизион, а трети е отборът на батальон ISTAR.

Командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков награди класиралите се на призовите места, изрази своята благодарност към всички състезатели и им пожела да продължават да се усъвършенстват в своите умения.