61 Стрямска механизирана бригада отбеляза 29-я си рожден ден

02.10.2021 г. 61 Стрямска механизирана бригада отбеляза  29-я си рожден ден

 Otbrana.com

В район Карлово на 61 Стрямска механизирана бригада вчера бяха тържествено отбелязани 29 години от създаването й, съобщават от формированието.

На празника на бригадата присъстваха заместник-началникът на отбраната – генерал-лейтенант Димитър Илиев, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-командирът на Сухопътните войски – бригаден генерал Николай Караиванов, главният секретар на Областна администрация Пловдив – г-н Георги Янев, Негово Високо благоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия, командири на бригадата през годините, командири и началници на формирования от Българската армия, ръководители на структури от Министерство на отбраната и Министрество на вътрешните работи, представители на държавната и местна власт, военно-патриотични сдружения и съюзи, директори на фирми и музеи.

Честването на годишнината започна с поднасяне на венец от командирите на бригадата през годините на „Паметника на загиналите войни във войните 1912 г .- 1918 г.”

Отбелязването на празника продължи на строевия плац с празнично приветствие към личния състав, произнесено от командира бригаден генерал Деян Дешков и слово на д-р Емил Кабаиванов, след което бяха наградени отличилите се военнослужещи с награди от началника на отбраната, командира на Сухопътните войски и командира на 61 механизирана бригада.

Молебен за здраве, благоденствие и успех беше отслужен от Негово Високо благоговейнство отец Марко Тодоров.

Специален поздрав към всички военнослужещи от бригадата по повод празника беше поднесен от Военновъздушните сили и 3-та Авиационна база - Граф Игнатиево.

Честването продължи с преминаване в тържествен марш, след което гостите имаха възможността да наблюдават новото въоръжение и снаряжение в бригадата.

Празникът завърши с концертна програма от военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада и младите таланти от вокална група „Карловойс” към Военен клуб - гр. Карлово с ръководител г-жа Анита Илиева.