Стремци водят учения с бойни стрелби и печелят награди на „Тракийски царе“

07.10.2021 г. Стремци водят учения с бойни стрелби и печелят награди на „Тракийски царе“

 Otbrana.com

От понеделник до днес на учебен полигон „Корен“ 2-ра самоходна артилерийска батарея от 61 самоходен артилерийски дивизион проведе тактическото учение с бойни стрелби. Основната задача, която изпълни батареята в хода на учението беше осъществяване на огнева поддръжка на механизиран батальон в настъпление, чрез поразяване на противостоящите сили от различни огневи позиции, съобщаватт от формированието.

Преди артилеристите също на учебен полигон „Корен“ 2-ра механизирана рота от 1 механизиран батальон на 61 механизирана бригада проведе тактическо учение с бойни стрелби. Ротата извърши придвижване, заемане на опорен пункт, организиране на боя на местността и подготовка за настъпление. На 6 октомври тя осъществи настъпление с цел овладяване на обект в отбраната на противника. Действията на механизираната рота не минаха без артилерие. Те бяха поддържани от самоходната минохвъргачна батарея на батальона

На 3 октомври 2021 г. представителният отбор на ВСК „Стрямци – 61” взе достойно участие в престижното планинско състезание „Тракийски царе -21” в полите на Стара планина, северно от град Казанлък.

Тимът на Стремци ръководен от майор Христо Касалиийски, който също взе участие в надпреварата на 9 км., участва в следните дисциплини: старши лейтенант Станимир Томов от батальона за защита на силите, лейтенант Боряна Ангелова от военно формирование 22620, ефрейтор Андрей Кехаяминчев и редник Станислав Иванов от 2 механизиран батальон в планинско бягане 9 км., а редник Славян Генчев от батальон ISTAR в планинско бягане 24 км.

Редник Станислав Иванов завоюва престижното 1-во място на дистанцията от 9 км., а лейтенант Боряна Ангебова се класира на почетното 3-то място при жените на същото разстояние.

Стремци демонстрираха голям хъс и воля за победа при преминаване на стръмните изкачвания и съревнованието със 130 от най – добрите планински бегачи в България и достойно защитиха авторитета на 61 механизирана бригада.