Полковник Теодор Тодоров е новият командир на Мобилна КИС

08.10.2021 г. Полковник Теодор Тодоров е новият командир на Мобилна КИС

 

Otbrana.com

Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Мобилна КИС“ се проведе вчера на строевия плац на формированието в Горна Малина. В присъствието на командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, временно изпълняващият длъжността майор Даниел Димчев сдаде длъжността на полковник Теодор Тодоров, съобщават от СКС.

 Назначаването на полковник Тодоров на тази длъжност е израз на висока оценка от досегашната му дейност. Пред Вас стои дълъг и изпълнен с предизвикателства път, пред Вас стоят задачите да установите едно нормално и устойчиво темпо в Мобилната КИС за ефективно изпълнение на всички дейности по отношение на комуникационно-информационната поддръжка на Съвместното командване на силите. Да утвърдите и повишите авторитета на  Мобилната КИС в гражданското общество, така че всеки един офицер, сержант и войник да бъде горд, че служи в това формирование.

Желая Ви добро здраве и успех. Все така всеотдайно и отговорно изпълнение на поставените пред всички вас задачи“, с тези думи генерал-майор Валери Цолов се обърна към полковник Тодоров и го поздрави за назначаването му на новата длъжност.

Майор Димчев сдаде чисто и неопетнено знамето на формированието на командира на СКС, а той от своя страна връчи знамето на новия командир, който обеща да го пази.

В своето слово полковник Теодор Тодоров отбеляза, че приема тази длъжност с огромна отговорност и ясното съзнание, че пред него стои нелеката задача да бъде продължена традицията на неговите предшественици и, че предизвикателствата пред които ще се изправи са сериозни и изискват изключително много работа и последователност в действията.

„В своята работа ще разчита на професионализма, компетентността, дисциплината и отговорността на всеки един от Мобилна КИС, защото вие сте богатството на най-голямото формирование за осигуряване на полева комуникационно-информационна поддръжка в Българската армия“, допълни той.

На церемонията присъстваха още заместник-началника на щаба по ресурсите  на СКС полковник Юлиян Петров и офицери от Съвместното командване на силите.    

Полковник Теодор Тодоров е роден на 06.02.1975 година в град Велико Търново.

През 1998 г. завършва ВВОВУ „Васил Левски“  - Велико Търново със специалност „Свързочни войски“ и Военна академия „Г.С.Раковски“ с профил командно-щабен, специалност „Организация и управление на комуникационните системи“ през 2012 година.

Военната кариера на полковник Тодоров започва като командир на свързочен взвод в Горна Малина. През годините службата му преминава през различни командни длъжности. Той е първият командир на Националния мобилен модул по КИС на НАТО, което е и първото Натовско формирование в България.  Последната длъжност, която заема е главен експерт в отдел „Комуникационни мрежи и системи“ в Дирекция „Комуникационни и информационни системи“, Щаба на отбраната.