Командирът на Сухопътни войски: Ние сме там, където обществото има нужда от нас

19.11.2021 г. Командирът на Сухопътни войски: Ние сме там, където обществото има нужда от нас

 „Пандемията повлия на подготовката ни, но не я спря. Ние, както обикновено, бяхме на полигоните и стрелбищата, усъвършенствахме се, но и запазихме здравето на военнослужещите и цивилните служители“, каза снощи по БНТ в празничното си поздравление генерал-майор Михаил Попов.

Otbrana.com

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КОМАНДИРА НА

СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР МИХАИЛ ПОПОВ

ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ВОЙСКИТЕ – 19 НОЕМВРИ

Уважаеми войници, сержанти, офицери и цивилни служители от Сухопътни войски!

Скъпи ветерани и воини от запаса!

В навечерието сме на 19 ноември – Празника на Сухопътните войски.

Денят на славната българска пехота!

Денят, след който възкръсналият български народ дръзко заяви на света, че България я има и ще бъде свободна и обединена.

Преди 136 години Сухопътни войски защитиха този идеал. Защитаваме го и днес.

С ясното съзнание за отговорността, която лежи на плещите ни, ние даваме най-доброто от себе си, за да не посрамим паметта на нашите деди, които защитаваха България.

Пандемията повлия на подготовката ни, но не я спря. Ние, както обикновено, бяхме на полигоните и стрелбищата, усъвършенствахме се, но и запазихме здравето на военнослужещите и цивилните служители.

Ние подготвяхме и изпращахме зад граница контингенти, които с достойнство и професионализъм изпълняваха задълженията си.

Ние от Сухопътни войски, сме там, където обществото има нужда от нас – в снежните преспи, в пожарите, при унищожаване на невзривени боеприпаси.

Винаги и навсякъде ще казвам, че тези успехи са резултат от професионализма и чувството за дълг на всеки един войник, сержант, офицер и цивилен служител от Сухопътните войски.

В навечерието на нашия празник искам да ви благодаря за положения труд.

Изказвам моята командирска благодарност на нашите семейства  и близки за търпението и подкрепата, защото без тях ние нямаше да успеем.

Благодаря на ветераните и воините от запаса за труда, положен в служба на Родинатата.

Ние от Сухопътни войски, винаги сме били и винаги ще бъдем гарант за независимостта и териториалната цялост на нашата Родина – Република България!

Честит празник!