Клуб „КСВ“ отбеляза празника на Сухопътни войски

19.11.2021 г. Клуб „КСВ“ отбеляза празника на Сухопътни войски

 Наградиха полковник от запаса Илия Мандров, председател на организацията на СОСЗР в столичния район „Младост“

Спирдон Спирдонов

Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков връчи днес на полковник от запаса Илия Мандров поздравителен адрес и мемориален знак. Отличията са по повод 80-годишнина на председателя на организацията на Съюза в столичния район „Младост“ и за неговата дългогодишна активна обществена дейност в интерес на запасното воинство. Юбилярят получи поздравления и подарък – голям стенен часовник, от председателят на клуб „КСВ“ полковник от запаса Пеню Стаматов.

Всичко това се случи по време на събрание на клуба, който отбеляза бойния празник на Сухопътни войски – 19 ноември. Неговите членове са отдали десетки години служба в пехотата. Сред тях са генералите Христо Христов, Златан Стойков, Стоимен Стоименов, Иван Цеков, Стефан Стефанов и много други офицери. Всеки имаше какво да каже не само за миналото, но и за настоящето и бъдещето на Сухопътни войски и Българската армия. Мислите и съветите им заслужават вниманието на днешните командири и на политиците, имащи отношение към отбраната и Въоръжените сили. Посочено беше още, че през 2023 г. ще се навършат 50 години от създаването на Командването на Сухопътните войски, за чието отбелязване членовете на клуба започват подготовка.

***

Полк. Мандров е роден на 14 ноември 1941 г. в с. Карабунар, Пазарджишко. Завършил е Висшето народно военно училище „Васил Левски“ във Велико Търново и Военната академия „Георги С. Раковски“. Служи 30 години в Българската армия. Бил е заместник-командир по тила на 24-та танкова бригада в Айтос, заместник-началник по тила на Военното артилерийско училище в Шумен, началник на тила на Военната академия. От армията се уволнява през 1995 г.