Изборите свършиха, кандидатите за президенти няма да сменят работните си места

21.11.2021 г. Изборите свършиха, кандидатите за президенти няма да сменят работните си места

 Спирдон Спирдонов

Румен Радев и Илияна Йотова остават в „Дондуков“ 2. Анастас Герджиков се връща в Софийския университет, а Невяна Митева – в Министерството на отбраната.  Такъв е резултатът от втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, според последните данни на социологическите агенции. Голямата разлика в гласовете „за“, закръглено 66 на 32 процента,  ще бъде потвърдена тези дни от ЦИК.

Народът си знае работата. Остави кандидатите да правят това, което могат. Румен Радев да управлява държавата, включително и най-вече, като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили (все пак е генерал), а Анастас Герджиков да преподава и да развива науката, където е безспорен авторитет.  

Хубавото е, че неуспелите кандидати за държавен глава или нови такива ще имат пет години да се подготвят за следващите избори. Още повече, че тогава няма да срещнат Румен Радев и Илияна Йотова. Да се надяваме, че летвата ще бъде вдигната много високо, което би трябвало да стимулира кандидатите за по-голяма отговорност към състезанието за президент и вицепрезидент.

Така че, както се казва лека работа на всички. Защото изборите свършиха, а хората чакат работа и резултати от нея.