John Cockerill Defense печели договор за тренировъчни симулатори за Индонезия

06.12.2021 г. John Cockerill Defense печели договор за тренировъчни симулатори за Индонезия

 Otbrana.com

John Cockerill Defense подписа договор за производство и доставка на тренировъчни симулатори за индонезийската армия с местната компания PT Pindad Enjiniring Indonesia.

Поръчката ще бъде изпълнена от дъщерната компания на John Cockerill Agueris, съобщават от компанията. Тя ще отговаря за разработката, производството и доставките на симулатори на бойното отделение на машината за обучение на екипажите на бронирани машини. Става въпрос за танковете Harimau на индонезийската армия, които са оборудвани с купола C3105ä на John Cockerill Defense.

Симулаторите от типа „бойно отделение на машина“ ще бъдат интегрирани на мобилна платформа, което ще позволи на водачите на Harimau и на мерачите да тренират при условия, които максимално се доближават до реалната обстановка и специфики на регионалната местност.

Това е вторият голям договор за доставка на тренировъчни симулатори, който Agueris и John Cockerill Defense печелят за последната година. През 2020 г. Франция също избра симулаторите на Agueris като част от програмите SERKET и Scorpion, по които френската армия ще се превъоръжава.

Продуктите на Agueris са познати и в България, където през 2019 г. компанията проведе демонстрация на своите симулатори и тренировъчни програми с виртуална реалност. В рамките на тридневно събитие в София военни, експерти и любопитни граждани имаха възможността да се потопят виртуално в реалистични бойни ситуации, тествайки лично различни модели тренировъчни симулатори.

Компанията Agueris е част от John Cockerill Defense – водещ производител на куполи и оръжейни системи. Белгийската компания обедини усилия с друг френски гигант в сектор отбрана – производителят на бронирани машини Nexter – за съвместно предложение за модернизацията на българските Сухопътни войски под формата на междуправителствена сделка.