Община Варнa награди курсанти от Морското училище

29.12.2021 г. Община Варнa награди курсанти от Морското училище

 Otbrana.com

Курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ са носители на годишни поименни награди на Община Варна за студенти, постигнали високи резултати в учебната дейност за 2021 г. Наградите бяха връчени от кмета на Община Варна. Номинациите се правят от студентските съвети на университетите – за техни колеги, спечелили отличия в различни национални и международни форуми, съобщават от ВВМУ.

Тази година представителите на Морско училище, спечелили годишните поименни награди на Община Варна, са: Рафаел Кънев – в област „Здравеопазване и спорт“, професионално направление „Спорт“; Филотея Димитрова – в област „Здравеопазване и спорт“, професионално направление „Спорт“; Димо Савов – в област „Сигурност и отбрана“, професионално направление „Национална сигурност“; Ева Георгиева – област „Сигурност и отбрана“, професионално направление „Военно дело“.

Сред наградените са още двама възпитаници на флотската Алма матер от специализация „Военен лекар“, които са били номинирани от Студентския съвет на Медицински университет – Варна. Това са: Мартина Москова – в „Социални, стопански и правни науки“, професионално направление „Социология, антропология и науки за културата“, и Мелани Пиргова – в област „Здравеопазване и спорт“, професионално направление „Обществено здраве“.