Военните разузнавачи от запаса и резерва отбелязаха празника си

14.01.2022 г. Военните разузнавачи от запаса и резерва отбелязаха празника си

 Спирдон Спирдонов

Асоциацията на военните разузнавачи, колективен член на СОСЗР, отбеляза днес празника на военното разузнаване-12 януари. Председателят полковник от запаса Младен Младенов поздрави генералите и офицерите от запаса и резерва и подчерта, че 12 януари е празник на всички военни разузнавачи, независимо в кои структури на Въоръжените сили са служили. В поздравителния си адрес директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев акцентира върху добрите традиции и приемствеността между поколенията в разузнаването. Съвременните военни разузнавачи, посочва той, се прекланят пред своите предшественици.

Членовете на асоциацията бяха поздравени и от председателя на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков.  Той се обърна към тях с думите „Вие имате пълното основание да бъдете горди и удовлетворени от успехите на българското военно разузнаване, от постигнатото от вас лично за защитата на България“. В събитието участва и председателят на Столичната организация на СОСЗР бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов, който е член на асоциацията.

***

До председателя на Асоциацията на военните разузнавачи полковник от запаса Младен Младенов

Поздравителен адрес

Уважаеми господин полковник Младенов,

Уважаеми колеги военни разузнавачи от запаса и резерва,

Позволете ми от името на ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и лично от мое име, най-сърдечно да Ви поздравим по случай 114 години от създаването на българското военно разузнаване. В един толкова тържествен за вас момент, ние споделяме вълнението и чувствата ви, защото сме убедени, че времето няма да заличи спомените за изживяното и стореното от вас през годините на служба във военното разузнаване - години, белязани с напрежение, поети рискове и лишения, включително за вашите близки. Същевременно искаме да изкажем благодарностти си за това, че като колективен член на СОСЗР, вие ревносно съхранявате и поддържате славните традиции на българските военни разузнавачи, тяхното родолюбие, всеотдайност и жертвоготовност за Отечеството. Създадено в годините на утвърждаване на младата българска държава, издържало на изпитанията на четирите войни на България, на Студената война, както и в днешния сложен и несигурен свят - военното ни разузнаване неотклонно е защитавало и защитава териториалната цялост и националните интереси на страната. Общопризнат е и неговият принос за приемането на Република България в НАТО и ЕС.

Скъпи колеги,

Вие имате пълното основание да бъдете горди и удовлетворени от успехите на българското военно разузнаване, от постигнатото от вас лично за защитата на България.

Честит празник на Вас и на Вашите семейства!

С уважение:

Председател на СОСЗР

генерал от запаса Златан Стойков