Наградиха командира на 42-ри механизиран батальон

26.04.2022 г. Наградиха командира на 42-ри механизиран батальон

Otbrana.com

Само преди няколко дни подполковник Велин Кехайов и неговите подчинени демонстрираха способности на полигон "Ново село" в бойна група с американски военнослужещи Днес 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада чества празника на батальона – 19 април, i, съобщават от формированието.

Седмица след първата инициатива – турнир по стрелба, се състоя и кулминацията на празника – тържествено приемане на строя и показ на основни образци въоръжение и техника, във войскови район Кабиле.
В ранното утро на празничния ден тържествения строй прие командира на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, който поздрави военнослужещите и им благодари за усилията и преодолените предизвикателства, като пожела все така успешно изпълнени задачи и занапред.
С картина и грамота той награди командира на 42 механизиран батальон подполковник Велин Кехайов, с грамоти отличи и военнослужещи от батальона, като подчерта техния принос за утвърждаване името на батальона в състава на бригадата. На свой ред подполковник Кехайов благодари за оказаното доверие, след което също поздрави целия личен състав, награди отличилите се сред тях и се обърна към подчинените си с вяра, че по-добрите дни за батальона предстоят.
Батальонът отвори вратите си за гости и приятели на формированието, като сред официалните бяха областния управител Васил Александров, заместник-кмета на община Ямбол Михаил Керемидчиев и архимандрит Димитрий, които уважиха празника и поздравиха командването и личния състав.
Най-любознателните посетители бяха приятелите на батальона от четвъртите и петите класове на емблематичното елитно училище „Любен Каравелов“ в Ямбол.
Те пристигнаха на плаца на батальона под строй и както винаги при всяко посещение на възпитаниците от училището, те приятно изненадаха военнослужещите, като ги поздравиха за празника. Техните снимки запечатаха моментите на докосване с оръжията и техниката, както и по време на проведеното кратко обучение за оказване на първа помощ от бойните санитари. Най-сръчните сред тях получиха значки и ключодържатели с логото на 2 механизирана бригада, а грамоти на директорите на две от учебните заведения, за проявено родолюбие и съпричастност към спецификата на военната професия, бяха връчени от подполковник Кехайов.
Военните маршове допълваха атмосферата на деня, а усмивките на всички гости на военното формирование обещаваха намерението на организаторите да планират поредната бъдеща празничната проява.