Два празника отбелязаха днес в район „Подуяне“

09.05.2022 г. Два празника отбелязаха днес в район „Подуяне“

 Спирдон Спирдонов

По инициатива на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ), читалище „Възраждане“ и районния кмет г-жа Ева Митова днес в Подуяне бяха отбелязани два празника. Тази родолюбива традиция има близо 20-годишна история.

Пред паметника на загиналите във войните от района за 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и за 9 май – Ден на Европа и Ден на победата говори председателят на Районната организация на СОСЗР полковник от запаса Васил Арабаджиев. Заупокойна молитва бе отслужена от свещеници от БПЦ.

Непосредствено след това в читалище „Възраждане 1928“ се проведе празничен концерт от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и състави на читалището. Участваха квартет „Армейска песен“, формация „Ладена“, Ива Костадинова, Съни, Веселин Вачев, Емилия Валенти, Росен Кирилов, Орлин Горанов, вокално студио „Нуша“ и Детският танцов състав „Пендари“. Водеща бе актрисата Галя Асенова.

Събитието уважиха заместник-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин, заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, заместник-кметът на района Петър Митев, заместник - председателят на СВВБ полковник от запаса Петър Пандурски, председателят на Столичната организация на СОСЗР бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов, директорът на 143 основно училище „Георги Бенковски“ Ирена Дойчинова, много граждани и най-вече ученици.