Полковникът с окарината вече е почетен гражданин на Мeздра

10.05.2022 г. Полковникът с окарината вече е почетен гражданин на Мeздра

 Поздравления за доайена на радиолокацията у нас, дългогодишния преподавател в Шуменското артилерийско училище, полковник от запаса Георги Димитров, който на 2 май навърши 90 години. Няколко дни по-късно – на Деня на храбростта и празник на Българската армия, полковникът с окарината, както е известен, бе удостоен с престижното звание „Почетен гражданин на община Мездра“.

Спирдон Спирдонов

В Деня на Мездра - Гергьовден, председателят на Общинския съвет Яна Нинова огласи Решение №457 и Решение №458/ 20.04.2022 г. на местния парламент за удостояване със званието "Почетен гражданин на община Мездра" на народния инструменталист о. з. полк. инж. Георги Димитров и на Валентин Вълчев - дългогодишен културен и читалищен деец, за техните изключителни заслуги и особен принос в духовния живот на общината, съобщават от Общината. Високото отличие връчи кметът Иван Аспарухов.

"Много съм развълнуван, тъй като днес е двоен празник - Гергьовден и празник на Българската армия, сподели при получаването на отличието о. з. полк. инж. Георги Димитров. Освен това, на 2 май навърших 90 години.

Благодаря на Община Мездра и на Общинския съвет за високата чест, която ми оказват. Благодаря на г-н Аспарухов и на г-н Вълчев, защото без тяхното съдействие нямаше да мога да участвам и да получа 7 златни медала на Националния събор на българското народно творчество в Копривщица, както и още много награди на други събори и фестивали.

Тъй като съм много развълнуван, няма да говоря повече, а ще ви поздравя с няколко народни мелодии на окарина от моя репертоар."

"Вълнението в такива случаи пречи да изразиш с най-хубави думи чувствата, които те вълнуват и бушуват в теб, сподели от своя страна Валентин Вълчев. Искам да благодаря на общинското ръководство за високата оценка, която дават за моя труд през годините. Да благодаря на моите колеги, съмишленици и приятели, без които нещата нямаше да станат.

Да благодаря на моето семейство, което в най-трудните моменти е било винаги до мен и ми е помагало, падайки, да стана и да поема по верния път.

А за себе си пожелавам здраве и колкото години ми е отредил Бог занапред, ще ги отдам на града, на община Мездра, на всички вас. Защото аз просто ви обичам!"

Снимки: Община Мездра