Patria представя на Хемус бронирани машини и отбранителни системи

01.06.2022 г. Patria представя на Хемус бронирани машини и отбранителни системи

 Otbrana.com

Patria участва в Международното изложение за отбранителна техника и услуги Хемус 2022, което се провежда от  1 до 4 юни в Пловдив, на  щанд V-6. Patria представя на България бойната машина за пехота Patria AMVXP 8x8, която е напълно съвместима със стандартите на НАТО и включва съвременни технологични системи, които напълно отговарят на изискванията на българските Сухопътни войски. На изложението Patria AMVXP 8x8 е интегрирана с 30-милиметрова обитаема куполна система на Elbit Systems. Конфигурацията е изпробвана успешно във Финландия и е готова за полеви изпитания от българските Сухопътни войски, съобщава patriagroup.com.

Предложенията на Patria на изложението Хемус

Patria AMVXP 8x8 е изключително иновативна, модулна и издръжлива бронирана колесна машина, съчетаваща висока степен на защита, подвижност и огнева мощ.  Системите за данни и управление са напълно цифровизирани.

Patria 6x6 е модулна машина с високи показатели, но същевременно издръжлива, лесна за управление и на достъпна цена, подходяща за мироопазващи  мисии, управление на кризи и за превоз на личния състав. Осигурява съвременна защита и изключителна подвижност. Patria 6x6 е идеална за всякакви поддържащи функции на бойните действия.

Доказаната концепция на  Patria за стратегическо партньорство позволява надеждно и тясно сътрудничество между индустрията и отбраната в мирно време, по време на кризи и, разбира се,  по време на война. Концепцията е изградена върху разбирането за устойчиви решения за поддръжка, съвместна работа с местните партньори на Patria, осигурявайки дългосрочно създаване на местен индустриален капацитет и гарантирайки, че всички специфични за страната изисквания за сигурност на доставките са изпълнени.

Patria Nemo е дистанционно управлявана 120-милиметрова минохвъргачна система с високо ниво на мобилност, защита и точност. Patria Nemo е способна да води както  директен, така и непряк огън в движение, което значително увеличава степента на живучест. Модулният дизайн на Patria Nemo позволява максимална гъвкавост и бъдещи подобрения, в отговор на различните изисквания и специфичните нужди на съвременната война и заплахите в променящата се среда. Patria Nemo може лесно да се интегрира в повечето от сегашните платформи 6x6 и 8x8, както и на плавателни съдове. Patria Nemo може да се използва за самоотбрана и в различни мисии с непряк огън. Patria Nemo  съчетава впечатляваща огнева мощ и бърза реакция с висока степен на защита на екипажа.

Patria е международен доставчик на продукти и услуги в сферата на отбраната и сигурността, както и поддръжка през целия жизнен цикъл на авиацията, обучение на пилоти и различни технологични решения. Patria предоставя на своите клиенти от аерокосмическата и военната индустрия надеждно оборудване, непрестанно подобряване на оперативната готовност, както и отделни продукти и услуги за системи за разузнаване, наблюдение и управление. Мисията на Patria е да дава сигурност и увереност на клиентите си във всякакви ситуации, а визията е да бъде партньор № 1 в решителни операции по суша, въздух и вода. Patria има редица локации, включително Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Естония, Холандия и Испания. В Patria работят 3000 професионалисти. Patria е собственост на Финландската държава (50,1%) и норвежката Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%). Patria притежава 50% от Nammo. Заедно тези три компании изграждат водещото северно отбранително партньорство.