Ветераните от войните призовават за толерантни отношения в сложната политическа обстановка

23.06.2022 г. Ветераните от войните призовават за толерантни отношения в сложната политическа обстановка

 Otbrana.com

Тревога от създалата се в последно време политическа обстановка в страната констатира на свое заседание днес ръководството на Съюза на ветераните от войните на България, се посочва в позиция на ръководството на военно-патриотичната организация, която получихме в редакцията на Otbrana.com. В тази обстановка, както бе и през последната година и половина, най-голямата отговорност в държавата пада върху президента Румен Радев. Ние приветстваме неговите усилия за спокойно решаване на кризите. В същото време не приемаме атаките към него от различни посоки на политическия спектър. Призоваваме всички както от управляващите, така и от опозицията, да се придържат към европейско поведение и да търсят диалога, а не конфронтацията, след като твърдят, че са в политиката за доброто на народа“, пишат още ветераните от Втората световна война.

***

Позиция на ръководството на Съюза на ветераните от войните на България

Тревога от създалата се в последно време политическа обстановка в страната констатира на свое заседание днес ръководството на Съюза на ветераните от войните на България. Ние не приемаме липсата на етика в отношенията между политическите субекти, което проличава по време на публични прояви и в социалните мрежи. С подобен език и поведение не се постига единство на нацията, а то е крайно необходимо, когато войната е близо до нас.

В тази обстановка, както бе и през последната година и половина, най-голямата отговорност в държавата пада върху президента Румен Радев. Ние приветстваме неговите усилия за спокойно решаване на кризите. В същото време не приемаме атаките към него от различни посоки на политическия спектър. Призоваваме всички както от управляващите, така и от опозицията, да се придържат към европейско поведение и да търсят диалога, а не конфронтацията, след като твърдят, че са в политиката за доброто на народа.

С уважение и искрена надежда за успех на държавата и народа ни:

Доц. д-р Иван Сечанов, председател на СВВБ