Връчиха на запасните в с. Бошуля, Септемврийска община, съюзно знаме

03.08.2022 г.  Връчиха на запасните в с. Бошуля, Септемврийска община, съюзно знаме

 Otbrana.com

Организацията на СОСЗР „ Паскал 2021“ в село Бошуля , Септемврийска община получи свое знаме. В центъра на селото, до паметника на загиналите във войните, експонираните артилерийски системи и танк се събраха членове на Съюза и жители от селото , общината и областта за да присъстват на тържествената церемония. Председателят на Областният съвет  на СОСЗР подполковник от запаса Трифон Калпаков връчи знамето  на председателят на организацията  старшина от запаса Тодор Чиляшев. Освещаването се извърши от местният свещеник.

На екран пред присъстващите бяха показани кадри от живота на Съюза на офицерите от запаса и резерва.  В ритуала участваха девойки в национални носии от фолклорния състав на местното читалището и военния клуб с ръководител Гинка Балабанова.

Председателят на Областния съвет призова членовете на селската организацията да пазят свято и неопетнено знамето си и не жалят сили  за свободата  и независимостта на Родината. Ползотворна работа за родолюбивото и патриотично възпитание на младото поколение пожелаха секретарят на Областния съвет на СОСЗР подполковник от запаса Димитър Шулев, общинският председател на СОСЗР в гр. Брацигово  и член на Областния съвет майор  от запаса Емил Кацаров и членът на Областния съвет на СОСЗР  майор от запаса Георги Статев.  

След официалната част в местния пенсионерски клуб се събраха на другарска среща членове и симпатизанти на Съюза. Изнесена беше  програма от музикална  формация  от  гр. Пловдив .