52-ма нови курсанти се заклеха в Морско училище

10.09.2022 г. 52-ма нови курсанти се заклеха в Морско училище

 52 момчета и момичета положиха военна клетва във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. 20 от тях са бъдещи военни лекари, приети в специализация „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“, съобщават от училишето.

Новобранците изрекоха думите „Заклех се!“ пред своите родители, приятели и близки. Церемонията уважиха: кметът на Варна – Иван Портних, областният управител – Марио Смърков, командирът на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, ректори на университети, представители на институции и приятели на Морско училище.
„Поздравявам Ви за решението да станете част от редиците на Българската армия: на Военноморските сили, на Военномедицинската академия, на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана. След края на своето обучение, с калени характери и със знания и умения, придобити в едно от най-престижните морски висши училища в света, каквото е ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, вие ще сте се изградили като достойни, компетентни и устойчиви на превратностите на живота, офицери“, се обърна към младите курсанти началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и им пожела да бъдат упорити и уверени в себе си.
Ритуалът по полагане на клетва завърши с тържествен марш.