Заедно да отбележим на 21 септември Международния ден на мира

18.09.2022 г. Заедно да отбележим на 21 септември Международния ден на мира

 Съюзът на ветераните от войните на България и Дружеството за ООН в България ви канят на 21 септември от 12 ч. пред паметника на Незнайния воин в София. Събитието се подкрепя и от Столична община.

Otbrana.com

На 21 септември 2022 г. за 41-ви път светът отбелязва Международния ден на мира, обявен от Общото събрание на ООН за ден в подкрепа на идеалите на всеобщия мир.

Отбелязването на Международния ден на мира е утвърдена традиция у нас, но тази година то има изключително голямо значение, с оглед на войната на няколкостотин километра от нас.  От името на Инициативния комитет председателят на Съюза на ветераните от войните на България доц. д-р Иван Сечанов и председателят на Дружество за ООН в България Владимир Сотиров Ви каним да се включите в отбелязването му на 21 септември 2022 г. от 12:00 часа пред паметника на Незнайния воин, гр. София. Поканата е за всички българи, които искат мир. Събитието се подкрепя от Дирекция «Култура» на Столична община.

Темата, обявена от ООН, за 2022 г. е „Край на расизма. Изграждане на мир“. Темата е избрана, за да ни обедини в действията за превенция на езика на омразата и дискриминацията, както и да насърчи диалог, който адресира първопричините за неравенствата в света. Жизненоважно е да полагаме колективни усилия и да мислим креативно, за да се справим с предизвикателствата, свързани с подобни глобални проблеми.

Нека на този ден да сме заедно и да подкрепим призива на Генералния секретар на ООН да се противопоставяме на действия от омраза и да разпространяваме съпричастност, добрина и надежда във времена като днешните.

Ще се радваме да сме заедно в честването на този ден!