Проведе се първото състезание за купата на Военен стрелкови клуб „Десант-68” по тактическа стрелба

12.10.2022 г. Проведе се първото състезание за купата на Военен стрелкови клуб „Десант-68” по тактическа стрелба

 На 08 октомври 2022 г. на Учебно-тренировъчен комплекс (УТК) „Црънча“ се проведе състезание по стрелба с лека карабина и пистолет – T-Class Support and Backup Weapons. Този тип турнир се провежда на територията на цяла България, като целта е да се включат все повече стрелци – цивилни и военни, съобщават от СКСО.

За купата на ВСК „Десант-68“ се бориха 28 цивилни състезатели и военнослужещи от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО), Сухопътни войски и Съвместно командване на силите. Състезанието се проведе в три различни модула с цел да се проверят уменията на всеки един участник при различни условия – статични упражнения, динамични сцени и стрелба на средно дълги и дълги дистанции. Тактическата стрелба е една от важните дисциплини, които допринасят за надграждане уменията на военнослужещите, за да бъдат по-подготвени за реални ситуации и работа под стрес.

Класирането беше индивидуално в две дивизии. Дивизия „Стандарт“ с използване на механични мерни прибори и дивизия „Оупън“ – с използване на колиматорни и оптически мерници.

В дивизия „Стандарт“ на челните три места се класираха военнослужещи от СКСО:

1-во място – мл.серж. Георги Кръстев

2-ро място – к-н Мариян Буколски

3-то място – мл.серж. Илия Вълчев

В дивизия „Оупън“ и в общото класиране от двете дивизии първото място зае р-к Костадин Крушков от СКСО, а второто и третото място от двама цивилни състезателя - Иван Христосков от СК „Левел 6“ и Ивелин Добрев от СК „Динамик Армс“.

Председателя на българската федерация по T-Class Иван Бързилов изказа своите благодарности към домакините от Специалните сили и сподели, че според него за в бъдеще купата на ВСК „Десант-68“ ще стане една от най-желаните и престижни награди сред стрелците в България.