Испански военни пилоти гостуваха на ямболска гимназия

18.11.2022 г. Испански военни пилоти гостуваха на ямболска гимназия

 По стара българска традиция, с погача и мед, бяха посрещнати военнослужещи от Военновъздушните сили на Кралство Испания и авиаторите от авиобаза Безмер от ръководството на езиковата гимназия в град Ямбол. Те бяха специални гости на училището, съобщават от Българските ВВС.

За младежите от ямболската езикова гимназия „Васил Карагьозов“ 17 ноември беше един специален и вълнуващ ден. Учениците от 11 клас на паралелката с разширено изучаване на испански език имаха възможността да се докоснат до езика на Сервантес. Военнослужещите от испанските ВВС впечатлиха гимназистите с интересното представяне на своите професионални профили – летци, представители от инженерно-техническия състав и логистици. Те разказаха как са избрали своята професия, какво е ежедневието им и освен това споделиха интересни моменти от своята службата.

Интересът и радостта от преживяването, срещата и запознанство с военнослужещите от Военновъздушните сили на  Кралство Испания бяха изписани на лицата на младежите и някой ден може би тази среща ще повлияе в избора им на бъдеща професия.