Артилерията стреля

21.11.2022 г. Артилерията стреля

Otbrana.com

Въпреки напрегнатото ежедневие по изпълнение на допълнително поставени задачи, 20 самоходен артилерийски дивизион продължава да поддържа способности по бойната подготовка.

Преди няколко дни на Учебен център “Победа” се проведе тренировка по стрелба и управление на огъня на артилерията с 23мм вкладна цев, в хода на която огневите разчети изпълниха огневи задачи за поразяване на цели с право мерене, съобщават от формированието.
Бяха изпълнени 15 огневи задачи, от които 14 са с оценка отличен. За пореден път разчетите с командири - ст. серж. Стамен Стамов, ст. серж. Милен Димов, ст. серж. Николай Ангелов, ст. серж. Пламен Динев, серж. Недялко Гроздев, мл. серж. Стоян Митаков, мл. серж. Димитър Ников, мл. серж. Атанас Цветков, мл. серж. Даниел Димитров и мл. серж. Георги Желязков се наредиха сред отличниците. Много добри впечатления оставиха и новоназначените военнослужещи, които за първи път участваха в изпълнение на реални огневи задачи.
“Първите ми стрелби минаха много вълнуващо. В началото имах притеснения, но след подкрепата от колегите ,с които стрелях,се чувствах по-уверен. Това за мен беше един незабравим и запомнящ се ден!” сподели р-к Мартин Момчилов, който за първи път участва в бойна артилерийска стрелба като мерач и порази целта с първият изстрел.
Отличните резултати и успешното изпълнение на възложените им задачи за пореден път затвърдиха високото ниво на натренираност на артилеристите от 20 самоходен артилерийски дивизион при поразяване на цели с право мерене.
 
И още една много важна новина
 
Новогодишното тържество на 20 самоходен артилерийски дивизион ще бъде на 02.12.2022г. в ресторант Тунджа от 19:00ч.
Поканени са всички бивши и настоящи колеги от дивизиона. Нека заедно да изпратим 2022г. с чувство на изпълнен дълг!
За потвърждение: редник Галя Хаджиева тел: 0885098982