Отличия за наши военнослужещи

22.11.2022 г. Отличия за наши военнослужещи

  По време на ротацията на българския контингент в Косово, председателят на комисията полковник Калин Гайдаров се срещна и обсъди обстановката в района и въпроси, касаещи българското участие с командващия на операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово – генерал-майор Анджело Микеле Ристуча, заместник-командира бригаден генерал Джозеф Списяк и началник на щаба на бригаден генерал Джон Божичевич.

В срещите взеха участие и двамата национални командири - подполковник Делев и подполковник Стаменов, съобщават от СКС.
Групата посети базите, в които българските военнослужещи изпълняват задачите си, и базите, планирани да бъдат използвани при необходимост при развръщане на българското формирование от оперативния резерв на операцията.
➡️Командването на операцията даде висока оценка за приноса на българските военнослужещи, като ключови думи бяха професионализъм, надеждност, отговорност, отдаденост и успешно изпълнение на поставените задачи.
➡️В знак на признателност и уважение подполковник Коста Делев бе награден от командващия на КFOR с официалния плакет на операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово. Плакет беше връчен и на председателя на комисията по ротацията на контингента полковник Калин Гайдаров.