Командирът на бригада „Югоизточна Европа” бе на посещение във 2 Тунджанска механизирана бригада

10.12.2022 г. Командирът на бригада „Югоизточна Европа”  бе на посещение във 2 Тунджанска механизирана бригада

Otbrana.com

На 06.12.2022г. делегация предвождана от Командирът на бригада „Югоизточна Европа” бригаден генерал Евангелос Митруцикос посети 2 Тунджанска механизирана бригада в гр. Стара Загора, съобщават от формированието.

Целта на посещението е инспектиране на афилираните формирования към бригада „Югоизточна Европа” , 38 механизиран батальон и инженерен взвод от батальона за защита на силите от състава на 2 механизирана бригада.

Командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов посрещна инспектиращата група в района на бригадата, след което посетиха района на 38 механизиран батальон, където командира на батальона майор Кристиян Карабов и командира на инженерния взвод капитан Филип Драгоданов ги запознаха със структурата и способностите на формированията.

Инспектиращата група проведе строеви преглед на личния състав, заявени като сили към бригада „Югоизточна Европа”, след което наблюдава показ на въоръжение и техника и занятие по тактическа подготовка на тема: „Провеждане на операция по претърсване”.

Командирът на бригада „Югоизточна Европа” награди военнослужещи от състава на 38мб и инженерния взвод, а на командира на 38 механизиран батальон майор Кристиян Карабов и на командира на инженерния взвод капитан Филип Драгоданов връчи плакети и благодари на всички военнослужещи за отличното представяне и проявеният професионализъм.

Днешното посещение съвпадна и с църковния празник Никулден, където инспектиращата група посети православния параклис „Св.вмкч Георги Победоносец ” в района на бригадата и присъстваха на празнична литургия проведена от отец Иван от Старозагорската митрополия.

Бригаден генерал Евангелос Митруцикос благодари на бригаден генерал Станимир Христов за гостоприемството и в знак на добронамереност и взаимно уважение си размениха плакети и подаръци.