Япония си избра бойна машина на пехотатa

12.12.2022 г. Япония си избра бойна машина на пехотатa

 Otbrana.com

Японското министерството на отбраната  обяви, че Patria AMVXP 8x8 е избрана за следващата  бойна машина 8x8 на японските сухопътни сили за самоотбрана по програмата WAPC. В избора се включва лиценз за производство на машините в Япония, което ще даде солиден принос към местната икономика, развитието на технологиите, и ще осигури доставките и обслужването на машините в Япония. Бойните машини  Patria AMVXP 8x8 ще заменят машините Type-96 8x8 Armored Personnel Carrier, които в момента са на въоръжение в Японските сухопътни сили за самоотбрана.

Изборът на Patria AMVXP 8x8, както и нашият успешен лицензионен модел са отлично доказателство за способността на Patria да доставя най-нови технологии като осигурява  сигурност на доставките. Patria AMVXP 8x8  доказа своята отлична ефективност, мобилност и защита, в различни мисии за управление на кризи, а Япония ще бъде деветата страна потребител на фамилията бойни машини AMV на Patria. Компанията има водещ международен опит в производството, в лицензирането и сътрудничеството с местни индустрии като ние сме ангажирани с това и в Япония. Японските сухопътни сили за самоотбрана ще получат най-съвременните и ефективни бойни машини AMVXP 8x8, произведени в Япония, за да поддържат критични операции за десетилетия напред“, казва Janne Räkköläinen, старши вицепрезидент на Market Area World в Patria.

Patria работи за програмата WAPC от 2018 г. Компанията е създала местно дъщерно дружество, Patria Japan Ltd., което развива дейността и в Япония. Следващата стъпка в програмата са преговорите за лиценз, които ще започнат веднага. Компанията има многогодишен опит в предоставянето на високотехнологични системи и услуги, които се кооперират успешно с местните индустрии и осигуряват сигурността на доставките. Patria вижда избора на Patria AMVXXP 8x8 като чудесна възможност за по-нататъшно развитие на сътрудничеството с Япония за предоставянето на  нови услуги и решения, както и за установяване на дългосрочни стратегически партньорства с Япония и нейната индустрия.