В СКСО наградиха военни спортисти

13.12.2022 г. В СКСО наградиха военни спортисти

 Otbrana.com

На тържествена церемония в щаба на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) в Пловдив бяха наградени отличили се военни спортисти през 2022 година, съобщават от формированието.

Редник  Венелина Поптолева от 3 група Специални сили на СКСО получи награден знак на Министерството на отбраната за доблестна служба II вариант. Отличието се дава за спечеления от нея в края на октомври сребърен медал на европейското първенство по бокс за жени в град Будва, Черна гора, в категория до 52 кг. Наградата връчи командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев, отличена и от него с плакет и грамота. Редник Поптолева има висше образование и е в състава на Специалните сили от август 2020 година. Била е световна шампионка по бокс за девойки в категория до 48 кг. Същата има участия в над 200 републикански и международни мачове и завоювани над 100 медала.

Генерал-майор Матеев награди с плакети и грамоти и отлично представили се военнослужещи от СКСО в държавните военни шампионати през тази година. Първа в крайното комплексно индивидуално класиране при жените е младши сержант Ваня Гатева, а четвърта е майор Анна Проданова. Младши сержант Кирил Николов е първи в крайното комплексно индивидуално класиране при мъжете, а втори е редник Неделчо Василев. Тимът на СКСО е втори в крайното комплексно отборно класиране на шампионатите за 2022 година.

Отличните спортисти са и отлични воини, подчерта генерал-майор Матеев.

Гости на тържеството бяха Георги Титюков – заместник-кмет  на Пловдив, Петър Зехтински – началник на отдел „Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив, Арман Хакобян – треньор по бокс на редник Поптолева в клуб „Лаута арми“ и мениджърът на пловдивския ВК „Марица“ Борис Халачев.