В Сухопътните войски започна провеждането на Анализи на подготовката на формированията през 2022 г.

13.01.2023 г. В Сухопътните войски започна провеждането на Анализи на подготовката на формированията през 2022 г.

 Вчера в присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов беше проведен Анализът на подготовката през 2022 година на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, съобщават от КСВ. Командирът на формированието полковник Любомир Вачев отчете изпълнението на поставените задачи, акцентира върху детайли от работата и посочи актуалните насоки в дейността, след което бригаден генерал Караиванов  изказа своята благодарност към военнослужещите за постигнатото и пожела още по-големи успехи през 2023 година.

Резултатите от подготовката бяха отчетени през тази седмица и в 1-ви разузнавателен батальон, 38-ми и 59-ти батальони за ЯХБЗ и Е,  Ремонтната база за въоръжение и техника, 78-ми батальон за осигуряване, Батальона за комуникационно-информационна поддръжка и в двата учебни полигона „Корен“ и „Ново село“. Командирите на формированията направиха равносметка на извършеното през изминалата година и изразиха задоволството си от добрите резултати, постигнати през 2022 година – плод на усилията и професионализма на всички. Те припомниха стоящите за изпълнение през 2023 г. задачи и изразиха своята увереност, че през предстоящата година личният състав ще бъде все така мотивиран и отговорен.

Предстои провеждането и на Анализите на 2-ра и 61-ва механизирани бригади, 3-то бригадно командване, Единния център за начална подготовка, 4-ти артилерийски полк, 55-ти инженерен полк, 101-ви алпийски полк, 110-ти логистичен полк, Базата за съхранение на въоръжение и техника и подготовка на резервисти.