Годишните анализи в две от бригадите на Сухопътни войски

20.01.2023 г. Годишните анализи в две от бригадите на Сухопътни войски

 Otbrana.com

На 20 януари в

61-ва механизирана бригада

се проведе Анализ на резултатите от подготовката на бригадата през 2022 г., на който присъства началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов.  В анализа участваха командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов, офицери от командването и управлението, командири на батальони, дивизиони, роти, батареи и главните сержанти на формированията, съобщава Пресцентърът на МО.

Бригаден генерал Михайлов анализира изпълнените задачи и мероприятия, като отчете една успешна 2022 година. Той обърна внимание на основните предизвикателства през настоящата година и даде своите указания.

Заместник-командирът на бригадата полковник Мирослав Костадинов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината.

След  Анализа бригаден генерал Михайлов връчи купата „Военно формирование  - първенец в спортната дейност в 61-ва механизирана бригада” на подполковник Станислав Малешков - командир на 1-ви механизиран батальон -  победител през изминалата 2022 година.

По-рано резултатите от подготовката бяха отчетени и в редица други формирования от състава на Сухопътните войски.

Анализ на резултатите от дейността на

2-ра механизирана бригада

през 2022 година се проведе на 20 януари, във Военен клуб - Стара Загора.

В него участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, офицери от управлението и щаба на бригадата, командири на батальони и дивизиони, главният сержант на бригадата и главните сержанти на батальони и дивизиони.

Анализът започна с експозе на бригаден генерал Христов, който представи най-важните направления в дейността на бригадата през 2022 година съгласно нейната мисия и акцентира върху бойната готовност, бойната подготовка и изпълнените задачи от формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия, подпомагане органите на МВР по охрана на държавната граница, съвместната подготовка, която се проведе с батальонната група за усилване на югоизточния фланг на НАТО, участието в международни учения.

Той благодари на личния състав за положените усилия и постигнатите резултати и насочи вниманието към основните приоритети, отговорности и предизвикателства през 2023 година.

Заместник – командирът на бригадата полковник Емил Симеонов направи анализ на състоянието на подготовката, войсковия ред и дисциплината, а  началникът на щаба полковник Атанас Георгиев отчете бойната готовност, караулната и вътрешната служба.

Пред военнослужещите командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков заяви, че тази година се очаква да бъде също толкова динамична, колкото и 2022 г. и акцентира върху основните насоки за работа, свързани с окомплектоваността, модернизацията и подобряването на инфраструктурата във формированията от Сухопътните войски.

 Той изрази своята благодарност към личния състав на 2-ра механизирана бригада  за положените усилия и професионализъм през изминалата година.

След приключване на Анализа, генерал–майор Деян Дешков проведе среща с командирите на батальони, дивизиони, роти и взводове, след което се запозна с районите на формированията на 2-ра механизирана бригада в  Стара Загора.