Някои питат къде е к.д.п Атанас Илев. Ето го

07.02.2023 г. Някои питат къде е к.д.п Атанас Илев. Ето го

 Otbrana.com

Почетният председател на Съюза на възпитаниците на военните на ВНВУ, ШЗО и потомци” (това е новото име на този съюз) и ветеран от Втората световна война капитан далечно плаване Атанас Илев  бе преди няколко дни в Клуба на пенсионера в столичния район „Оборище“.

Наш любезен домакин беше председателят на клуба генерал-майор от запаса Петко Драгоев. Срещата ни беше изключително сърдечна. В отговор на живия интерес на капитан Илев го запознах с организационното състояние и дейността на клуба, показах му снимки от клубни прояви, включително от контактите ни с посолството на Алжир, чието начало постави той. Връчих на капитан Илев клубния календар 2023. Заедно с генерал-майор Петко Драгоев от името на нашите клубове сърдечно поздравихме капитан Илев за неговия Имен ден (Атанасовден - 18 януари) и с настъпилата Нова година, пожелахме му да посрещне своя 100-годишен юбилей в добро здраве и с бодър моряшки дух“ съобщава председателят на Клуб „Военни моряци“ контраадмирал от запаса Петър Странчевски.

Трогнат, капитан Илев, койтона 6 август т.г. ще навърши 100 години,  благодарил за вниманието, изпратил своите най-сърдечни поздрави и пожелания на всички воини от запаса.