Отличие за подполковник Велин Кехайов, заместник-командир на многонационалната бойна група

15.02.2023 г. Отличие за подполковник Велин Кехайов, заместник-командир на многонационалната бойна група

 Otbrana.com

На учебен полигон „Ново село“ вчера беше извършена ротация на италианския контингент от състава на многонационалната бойна група в България. По време на церемонията бяха наградени военнослужещи от бойната група. Заместник-командирът на бойната група подполковник Велин Кехайов беше отличен с медал, съобщават от Втора Тунджанска механизирана бригада.

В церемонията участваха командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, посланникът на Република Италия в България, нейно превъзходителство госпожа Джозепина Драза, командирът на Съвместното командване на силите на Италия генерал – лейтенант Франческо  Фигиоло, командирът на Многонационалната дивизия „Югоизток“ в Букурещ, Румъния генерал-майор Дорин Тома, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, генерали, офицери, сержанти и войници от армиите на Албания, България, Гърция, Италия, САЩ, Севена Македония и Черна Гора.

В заключителната част на церемонията, досегашният командир на бойната група, полковник Франческо Алаймо от 82-ри механизиран полк „Торино“, предаде командването на полковник Андреа Фратичели от 7-ми алпийски полк „Берсалиери“ от армията на Република Италия.