John Cockerill Defense подписа споразумение за стратегическо сътрудничество с NIMR

07.03.2023 г. John Cockerill Defense подписа споразумение за стратегическо сътрудничество с NIMR

 Cockerill i-X е първият наземен прехващач на съвременния пазар – високоскоростна машина, която може да достигне изключително бързо до критична зона и същевременно да осигури достатъчно огнева мощ при контакт с противник. Белгийската компания предлага своите куполи и оръжейни системи като част от цялостно решение за модернизацията на българските Сухопътни войски. 

Otbrana.com

Белгийският отбранителен гигант и NIMR подписаха споразумение за сътрудничество за съвместно проучване на възможностите за разработване и маркетинг на иновативния Cockerill i-X - първият наземен прехващач на съвременния пазар, разработен от JCD

John Cockerill Defense и NIMR – част от EDGE Group, подписаха споразумение за сътрудничество за съвместно проучване на възможностите за разработване и маркетинг на иновативния Cockerill i-X. След успешното представяне на Cockerill i-X през 2022 г., John Cockerill Defense изпълни серия от изпитания за мобилност и стрелба с прототипа на машината, който бе демонстриран от белгийската отбранителна компания и по време на Международното изложение и конференция за отбрана (IDEX), съобщават от компанията.

Cockerill i-X е първият наземен прехващач на съвременния пазар – високоскоростна машина, която може да достигне изключително бързо до критична зона и същевременно да осигури достатъчно огнева мощ при контакт с противник. По време на всички тестове Cockerill i-X постигна впечатляващи резултати по отношение на скорост на движение по офроуд настилки, стабилност по време на стрелба, точност и огнева мощ.

В следствие на изключително позитивните резултати от изпитанията, Cockerill i-X предизвиква активен пазарен интерес в международен план. Споразумението между John Cockerill Defense и NIMR ще позволи на двете страни да разработят съвместно предложение, което да отговаря на това търсене по оптимален начин

Съгласно условията на споразумението, John Cockerill Defense и NIMR ще си партнират ексклузивно в следващата фаза, дефинирайки общ подход за извеждане на Cockerill i-X на пазара. Комбинацията между дългогодишния опит на John Cockerill Defense в разработването на отбранителни решения и експертизата на NIMR в решенията за мобилност се очаква да ускори този процес.

„Ние от John Cockerill сме ентусиазирани да започнем да работим с NIMR – компанията има богат опит в разработването и производството на машини, доказани в реални бойни действия. Съвместната ни експертиза ще позволи да наложим Cockerill i-X като оръжейната система на бъдещето, която най-добре ще отговори на нуждите на въоръжените сили в международен план.“, заяви Тиери Реноден, президент на John Cockerill Defense.

Белгийската компания John Cockerill Defense има 200-годишна история и богат опит в дизайна, производството и интеграцията на куполи и оръжейни системи за бронирани машини. Модерни и адаптивни, продуктите на компанията могат да се интегрират с редица бронирани машини, независимо от техния производител. John Cockerill Defense е на българския пазар от години и работи активно с компании от местната отбранителна индустрия. Компанията предлага своите куполи и оръжейни системи като част от цялостно решение за модернизацията на българските Сухопътни войски.