Днес празнува авиобаза Граф Игнатиево. Поздравление от командира на ВВС

17.03.2023 г. Днес празнува авиобаза Граф Игнатиево. Поздравление от командира на ВВС

 Otbrana.com

„За мен е изключителна чест от името на командването на Военновъздушните сили и лично от свое име да Ви поздравя по случай 72-та годишнина от създаването на авиобазата!“, се посочва в поздравителен адрес на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров личния състав на авиобазата.

В този хубав празничен ден, се посочва в поздравлението на командира,  изразявам нашето дълбоко уважение към всички Вас – военнослужещи и цивилни служители, за високия професионализъм, за безкористната вяра и за неотслабващата мотивация, с които изпълнявате ежедневните си задачи за защита на Родината.

Генерал-майор Петров припомня,че в исторически план тук, на летище Граф Игнатиево, са извършени първите нощни полети, първият полет на реактивния изтребител Як-23, дадено е първото бойно дежурство, тук са служили първите първокласни летци. Тук, още преди влизането на България в НАТО, започна провеждането на международни учения, тренировки и съвместни подготовки с летателни екипажи от бъдещите ни партньори.

„През изминалите 72 години в делника на 3-та авиобаза са вплетени съдбите и животът на няколко поколения военни летци и техници. Тук са преминали най-хубавите години на цели семейства – в трепет и очакване, в радост и тъга, в щастливи и трудни времена.

Приемете нашите най-искрени пожелания за безаварийни полети, крепко здраве, дълъг живот и добър късмет! Нека щастие и разбирателство да царят във Вашите семейства и успех да увенчава всяко Ваше начинание!“, завършва поздравителният адрес на командира на ВВС по повод днешния празник на 3-та авиобаза.