Ген. Кольо Милев оглави Областната организация на СОСЗР в Сливен

18.03.2023 г. Ген. Кольо Милев оглави Областната организация на СОСЗР в Сливен

 16 станаха генералите и адмиралите от запаса на различни ръководни постове във военно-патриотичната организация.

Спирдон Спирдонов

За председател на Областната организация на СОСЗР в Сливен е избран бригаден генерал от запаса Кольо Милев, съобщават от Града на 100-те войводи. Досегашният председател полковник от запаса Божидар Борденяшки поема ръководството на местната структура на Съюза на ветераните от войните на България.  Гости на годишното отчетно събрание са били заместник - кметът на Община Сливен Стоян Мерков, началникът на Военното окръжие Иван Иванов и общественици.

Така в ръководните органи на СОСЗР вече има 16 генерали и адмирали от запаса. Може да се каже, че доскорошното висше военно командване се пренесе във военно-патриотичната организация. Председател на Съюза е генерал Златан Стойков, негов заместник и председател на Столичната организация е бригаден генерал Стефан Стефанов, а председател на ЦКРК е генерал-майор Йордан Йорданов. Председател на Областната организация в Благоевград е генерал-лейтенант Атанас Самандов, на Бургас – контраадмирал Георги Мотев, на Варна – вицеадмирал Петър Петров, на Монтана – бригаден генерал Божин Гаврилов, на Плевен – бригаден генерал Валентин Буров, на Пловдив – бригаден генерал Янко Янев и на Сливен – бригаден генерал Кольо Милев. Членове на ЦС са още генерал-лейтенат Пламен Атанасов и генерал-майор Васил Върбанов. Председатели на колективни членове на Съюза са генерал-лейтенант Кирил Цветков, генерал-майор Вълчо Фотев, бригаден генерал Бойко Симитчиев и бригаден генерал Иван Мечков.

На събранието в Сливен благодарили на полк. Борденяшки за досегашната работа и пожелали успех на новия председател бригаден генерал от запаса Кольо Милев.