Специалните сили бяха домакин на Пловдивския гарнизонен турнир по стрелба с „Макаров“

30.06.2023 г. Специалните сили бяха домакин на Пловдивския гарнизонен турнир по стрелба с  „Макаров“

 Днес  Съвместното командване на специалните операции (СКСО) беше домакин на третия турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ по случай 4 юли – бойния празник на Пловдивски гарнизон. В състезанието, което  се проведе на стрелбищен комплекс „360 градуса“, с.Войводиново, взеха участие девет отбора от формирования и военни институции от гарнизона.

Всеки отбор се състоеше от една жена и един мъж, а упражнението, което трябваше да изпълнят състезателите беше стрелба с 10 патрона по мишена № 4 от 25 метра.

В призовата тройка при отборното класиране се наредиха отборите на РС „Военна полиция“ със 189 точки, втори са 3-та авиационна база – Граф Игнатиево със 185 точки, а на трето място останаха домакините от СКСО със 179 точки.

В индивидуалното класиране при мъжете на първо място е капитан Янко Хаджиев от 3-та авиационна база – Граф Игнатиево с 96 точки. С равен резултат от 95 точки на второ и трето място след „пристрелка“ с пет допълнителни изстрела са съответно капитан Стефан Мерджанов от в.ф.54270 – Труд и лейтенант Запрян Некезов от РС „Военна Полиция“.

При дамите, майор Мирослава Събева от РС „Военна Полиция“ защити титлата си от миналата година и се класира отново на първо място с 94 точки. След нея останаха цивилен служител Галина Трифонова от 3-та авиационна база – Граф Игнатиево с 89 точки и младши сержант Здравка Бонева от Специалните сили с 88 точки.

Купите и медалите за призовите места бяха връчени от полковник Йордан Василев, началник на отдел „Логистика“ в СКСО.