Специалните сили участваха в отбелязването на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание

03.08.2023 г. Специалните сили участваха в отбелязването на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание

 Otbrana.com

На 2 август 2023 година пловдивчани и гости на града присъстваха на тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония в район "Южен".

Почетният строй, съставен от представително формирование от Специалните сили на Българската армия и комитет „Родолюбие“ бе приет от заместник-командира на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) полковник Иван Райков, съобщават от формированието.

Тържествено слово по повод годишнината беше изнесено от почетния председател на ВМРО Красимир Каракачанов. „Тези хора написаха с кръвта си една славна история и ни оставиха като наследство, за да не я забравяме. Трябва да уважаваме и да се поучаваме от нея“, каза бившият министър на отбраната.

На церемонията присъстваха още кметът на Пловдив Здравко Димитров, заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметът на транспорта Тодор Чонов, общински съветници, представители на политически партии, граждани и гости на града.