Подполковник Велин Кехайов сдаде две длъжности, отива на по-висока

31.08.2023 г. Подполковник Велин Кехайов сдаде две длъжности, отива на по-висока

 Otbrana.com

На тържествена церемония в Ямбол подполковнвик Велин Кехайов сдаде вчера длъжностите на командир на 42-ри механизиран батальон и на заместник-командир на Бойна група за изпълнение на дейности по усилена бдителност на Алианса, съобщават от формированието. Новият временно изпълняващ длъжността командир на 42 механизиран батальон  е майор Златко Белев, а майор Иван Иванов е  новият заместник-командир на Бойната група.

Бригаден генерал Станимир Христов – командир на Втора Тунджанска механизирана бригада, благодари на подполковник Кехайов за проявения професионализъм, за приноса и всеотдайността по време на досегашната служба. Той изрази увереността си, че с преминаването му на по-висока длъжност ще представи на ниво себе си и Сухопътните ни войски. В знак на благодарност му връчи плакет, монета на командира, поздравителен адрес, грамота и картина, след което подполковник  Кехайов отвърна с благодарност за положителната оценка и подкрепата. Подполковник  Кехайов се обърна към личния състав на батальона и изказа своята признателност за техния устрем и висок боен дух.  Бригаден генерал Христов пожела успех на майор  Златко Белев и майор Иванов. Той подчерта техните качества на млади офицери, подготвени за успешно изпълнение на задачите и утвърждаване авторитета на бригадата. 

Личният състав премина инспекторско изпитване и след тържествен марш се състоя официалното подписване на акта от приемащ и сдаващ длъжност и утвърждаването му от бригаден генерал Христов.

Гост на церемонията бе полковник Микеланджело Дженки – командир на „Многонационална бойна група България”. Присъстваха още комадирът на 20 самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев, както и командирът на 301 артилерийски дивизион подполковник Димитър Колев.

След церемонията, в неформална среща, подполковник Кехайов не наруши традицията на командването и щаба на батальона и се сбогува сърдечно с неговия състав и с ротните командири, като им благодари за отдадеността през изминалите три години.