Утре на територията на общините Смолян и Лъки започва „Родопи 23“

10.09.2023 г. Утре на територията на общините Смолян и Лъки започва „Родопи 23“

 Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Otbrana.com

Над 350 военнослужещи ще участват в съвместната подготовка „Родопи 23“, която ще се проведе от 11 до 21 септември 2023 г. Участие ще вземат повече от 350 военнослужещи от Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк - Смолян, логистичен модул от 110-ти логистичен полк - Пловдив, 24-та Авиобаза Крумово, Чешката република, Италианската република и САЩ, съобщава Пресцентърът на МО.

,,Родопи 23“ се планира и провежда с цел повишаване на взаимодействието и оперативната съвместимост на участващите формирования при водене на бойни действия в планината. По време на подготовката ще се отработват въпроси по стрелба, патрулиране, оцеляване, катерене, оказване на първа помощ и медицинска евакуация.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. ,,Родопи 23“ ще се проведе под ръководството на командира на 101-ви алпийски полк подполковник Стефан Димов. Директор е майор Владимир Сариев – временно изпълняващ длъжността началник на щаба на 101-ви алпийски полк.

Учението ще се проведе на територията на с. Момчиловци и с. Кутела, Община Смолян и с. Манастир, Община Лъки.