Фронтовак от Казанлък влезе във второто си столетие

15.09.2023 г. Фронтовак от Казанлък влезе във второто си столетие

 Бригаден генерал Маргарит Михайлов връчи плакет и грамота от министъра на отбраната на ветерана Христо Стоилов.

Галинтин Караславов

Белокосият воин на Родината, воювал при Вардар, Драва и Мур – Христо Енев Стоилов от гр. Казанлък, отпразнува своето столетие! Бай Христо, както го наричаме всички е мъдър, културен и етичен. Осанката му, погледът му, мисълта му впечатляват всеки, който цени красотата в човека – дори и на стотната му възраст.

Бай Христо, обърна се към него Николина Танева, секретар на Областния съвет на СВВБ в гр. Стара Загора, малко хора са дарени от съдбата с мисия да съхранят мъдростта на годините за цяло едно столетие и  ти си щастлив с това благословение. „Днес ще получиш много подаръци, но най- големият подарък е присъствието на всички нас, които те обичаме, почитаме и се прекланяме пред твоя житейски път, изпълнен с мъдрост, честност, себеотрицание и родолюбие – живот за пример на всички ни“, каза още тя.

Ветеранът посрещна скъпи гости за твоето столетие от Министерството на отбраната, Централния и Областния управителен съвет на СВВБ, командира на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов   представители на Общината, членове на военно-патриотични организации, близки и приятели. Той бе удостоен с почетен плакет и грамота от министъра на отбраната Тодор Тагарев, плакет, поздравителен адрес и книга от председателя на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов, поздравления от Областния съвет на СВВБ, от Община Казанлък и много други.

Богатата българска трапеза с „наздравица“ откри бригаден генерал Михайлов, който с топли думи пожела на героя - столетник да натрупа много години от второто столетие.

Снимки: Майор от запаса Захари Даскалов