Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на българо-американски съвместни подготовки

11.06.2024 г. Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на българо-американски съвместни подготовки

Otbrana.com 

От 10 юни до 14 юни 2024 г. авиобаза Граф Игнатиево е домакин на българо-американските съвместни подготовки „Falcon Defender 2024” и „Falcon Responder 2024”, съобщават от ВВС.

За четвърта поредна година български и американски военнослужещи ще преминат обучение и тренировка с участието на инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална гвардия на щата Тенеси, САЩ.
От българска страна ще вземат участие военнослужещи от авиационните формирования на Военновъздушните сили в Граф Игнатиево, Крумово, Безмер и Долна Митрополия.
Обмяната на международен опит в предходните години допринесе в значителна степен за развитие на практическите умения и знания на специалистите за изпълнение на стандартни оперативни процедури при реакция на инциденти в и около сгради и зони с контролиран достъп, насочване, ръководство и комуникация за управление на сигурността. Съвместните тренировъчните действия имат и своята конкретна насоченост към подготовката на личния състав за противопожарно осигуряване на самолет F-16, работа със специално противопожарно оборудване, действия при гасене на пожар, оказване на първа помощ на пострадали и аварийно-спасителни дейности.