Авиобаза "Крумово" стана на 49 години

28.10.2010 г. Авиобаза "Крумово" стана на 49 години

Отбрана

С тържествен военен ритуал в 24-та вертолетна авиационна база-Крумово отбелязаха 49 години от създаването й. Почетния строй на военнослужещите прие началникът на ВВС в България генерал-майор Константин Попов. Почти половин век достойна служба в името на България, на Българската армия и българските ВВС е мъжество, каза в приветствието си той. Всяка една задача тук се изпълнява така, както други не могат, защото мисиите са динамични и различни всеки ден и час, подчерта началникът на ВВС. По думите му това е, защото дейността на авиобазата е свързана със спасяването на човешки животи.

За 49-те години служба тук на въоръжение е била техника от четири поколения, за се стигне до най-модерните вертолети "Кугар" и БЕЛ, каза командирът на авиобазата полковник Златко Златев. Личният състав на базата бе поздравен и от първия командир на поделението о.з. полк. Милан Миланов.

Отличили се при изпълнението на служебните си задължения военнослужещи и цивилни лица от поделението бяха наградени с предметни награди, плакети и грамоти от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, началника на ВВС ген. Попов и от командира на авиобазата.