На 1696 изпращайте СМС-и, за да помогнете на децата на загинали военнослужещи

14.12.2010 г. На 1696 изпращайте СМС-и, за да помогнете на децата на загинали военнослужещи

Otbrana.com

Благотворителен коледен концерт се състоя вчера в зала „Концертна” на Централния военен клуб в София, съобщи Пресцентърът на МО. Той бе организиран от Министерството на отбраната в подкрепа на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.  Събраната сума от продадените куверти-покани, които бяха закупени от военнослужещи и цивилни служители от ведомството и Българската армия достигна 15 000 лв. В благородното начинание, с финансови дарения, се включиха фирми, търговски дружества към МО, депутати. Събраната сума от тези дарители е в размер на 41 180 лв.

Ежемесечно военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната заделят от своята заплата средства в помощ на децата. С нея фондация  «Деца на Българската армия» осигурява редовна месечна стипендия от 250 лв. на 88 деца.  В условията на икономически трудности, през които преминава не само България, това не е достатъчно. Една допълнителна  подкрепа от страна на българското общество би осигурила по-спокоен и по-сигурен живот на децата.

Със съдействието на трите мобилни опертора М-тел, Глобул и Виваком Министерството на отбраната разкри кратък номер – 1696,  на стойност 1 лев без ДДС, който  ще е активиран целогодишно. Изпращането на смс или телефонно повикване на кратък номер 1696 ще помогне да се реализират много от мечтите и плановете на децата.

Своята подкрепа за тях чрез благотворителното си участие в концерта дадоха актрисата Стефка Янорова (Театър "Българска армия"), певците Васил Петров и Галя (от дует „Каризма”), малките танцьори от Роберта балет, музикантите Евелина Халтъкова (виола) и Васил Делиев (пиано) и изпълнители от Ансамбъла на Българската армия.