СОСЗР поздрави министъра на отбраната Аню Ангелов с неговия рожден ден

22.12.2010 г. СОСЗР поздрави министъра на отбраната Аню Ангелов с неговия рожден ден

Otbrana.com

Председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант (р) Стоян Топалов лично поздрави днес министъра на отбраната генерал-лейтенант (з) Аню Ангелов с неговия рожден ден. В поздравителния адрес се посочва следното: „От името на ИБ на ЦС на  СОСЗР и лично от мое име , най-сърдечно Ви поздравяваме с Вашия 68-и рожден ден. Ние споделяме Вашата радост за  този празник  и гордостта Ви, че сте един от  нашите  връстници и бивш колега, издигнал се до най-високия пост във военната йерархия. За да заслужите тази висока чест, Вие преминахте през ситото  на различните войскови  и щабни формирования, дадохте своя принос за обучението на поколения български войни  от зенитноракетните войски .  

         Господин министър, Вие концентрирате в ръцете си голяма военнопрофесионална и административна власт, което Ви позволява да погледнете под друг ъгъл военната защита и сигурност на страната.  Ние знаем, че Вие сте експерт,  бяхте и сте двигателя на съвременното военно законодателство, с което полагате усилия да предадете нов характер на въоръжените сили и отбраната на страната.

        Нашите структури с вълнение следят процесите по реформата и в тяхно лице, Вие ще срещните пълна подкрепа, когато се постъпва внимателно и разумно, без увлечение и грубо копиране на чужди модели. Те ще Ви бъдат особено благодарни, ако с нормативната уредба се подобрява техния социален статус.  

       Като  Ви отдаваме заслужената  почит  и  отбелязвайки Вашия 68-и  рожден ден, ние се надяваме сътрудничеството между ръководеното от Вас Министерство на отбраната и СОСЗР укрепва,  особено при организирането и провеждането на културни и  обществено полезни инициативи акцентирайки върху предстоящото поемане президенството на Междусъюзническата конфедерация на организациите на резервистите от НАТО (CIOR) през 2014-2016 год.

       Господин министър членовете на нашата организация – бивши Ваши колеги Ви желае   много здраве, дълголетие и характерната Ви енергия, а в семейството  радост и щастие!”

----------------------------------------------------------

На снимката: Генерал-лейтенант (з) Аню Ангелов по време на 62 летен конгрес на СИОР през лятото на м.г., който се проведе в София.