"Българска армия" отразява "пир по време на чума"

21.01.2011 г. "Българска армия" отразява "пир по време на чума"

Otbrana.com

 

Една пета от вестникарското пространство на “Българска армия” е посветено на купона по случай годишнина на Военния телевизионен канал. От осем месеца  този купон е най-същественото, което са  направили във ВТК. С парите на данакоплатците е отразен истински “пир по време на чума” във всякакъв смисъл на думата. На него самият министър на отбраната съобщава до болка втръснали истини за планове и съкращения, като не пропуска да упрекне в злобарство  бивши журналисти от ВТК и вестника, които е молел за помощ / и са му помагали/ преди време и  които са го редактирали достатъчно  преди да стане  министър. Взрете се в лицата на новоизлюпените военни телевизионери. Няма много познати – Григорий Недялков е напуснал БНТ, бай Хачо Боюяджиев е дошъл заради уискито, а единственият “воин”, известен у нас и на мисии , е  командосът Чавдар Кръстев. Иначе прави чест на журналистите от вестника, че са използвали купона за да си направят материалите, макар и паркетни. Единствената конкретика е в думите на  кондтраадмирал Валентин Гагашев.

Главата на вестника продължава да е като глава на топлийка. Непростим пропуск е да не се  отправят от пъ рва страница интервюто на командира на вертолетната авиобаза в Крумово и подготовката на маневрената батальонна бойна група / отчетена е забележката на Otbrana.com/. Предпочетена е отправката на една екскурзия в планините.

Нещо, което не става с малко пари, става с много пари. Сигурно това ще е максимата, която ще чертае бъдещето на ВТК. Дано да не е за сметка на армейския вестник....