Полковник Лазаров - уволнен заради натовска агенция

24.01.2011 г. Полковник Лазаров - уволнен заради натовска агенция

Otbrana.com

Полковник Антон Лазаров е бил уволнен от министерството на отбраната поради несъгласие с позицията  на министър Аню Ангелов за работата  на дирекция “Инвестиции в отбраната”. Главната причина била в упорството на полковника на напъните на една конкретна натовска агенция да прилапва пари от България и Българската армия. Това научи Otbrana.com от свои източници в МО. Мнението на специалистите е, че за първи път от една дузина години дирекцията е била оглавена от един честен офицер, който се опитал да оправи батаците в нея , натворени през годините. Полковник Антон Лазаров е човек с опит и пълен професионалист , който няма  нищо общо с разните Стойчевци, Тагаревци и подобните им, смятат експерти. Отстояването на собствени позиции  и мнение по сегашни и бивши договори на МО не било по нрава на министър Ангелов, който изисквал строго подчинение и заобикаляне със свои хора на важните позиции.

От министерството на отбраната  казват, че причина за освобождаването от поста на полковника са невъзможността да бъдат изпълнени финансово неосигурени договори, останали от предишния министър. По този начин министър Ангелов  си гарантирал  защита от прокуратурата . А с назначаването на полковник Станимир Георгиев от Брюксел за директор на “Инвестиции в отбраната” ще разчита на свой човек в една  най-важните  структури на  военното министерство. Кандидатурата на полковник Георгиев била подсказана от един от съветниците на министъра.

Полковник Антон Лазаров, също като военния министър, е зенитчик. Разликата във възрастта им е повече от двадесет години, но запознати твърдят, че като генерал в СВ Аню Ангелов  е бил началник на полковника , който е служил в различни поделения на Българската армия.