Обвинителен акт за СРС-та срещу бригаден генерал Чулев и майор Фенеров

27.01.2011 г. Обвинителен акт за СРС-та срещу бригаден генерал Чулев и майор Фенеров

Камен Буров

Военноокръжна прокуратура - София внесе в Софийския военен съд обвинителен акт срещу бившия началник на сектор в Служба „Военна полиция" в министерството на отбраната майор Красен Фенеров и срещу бившия директор на Служба „Военна полиция” бригаден генерал Милко Чулев.

Майор Красен Фенеров беше задържан на 11 ноември 2010 г. при операция на ДАНС, под ръководството на Военно-окръжна прокуратура - София за 72 часа, по обвинение, че противозаконно е монтирал в стаята на заместник-директора на службата полк. Борислав Сертов подслушвателни устройства и ги е използвал. При направения обиск в дома му бяха открити незаконно притежавани взривни вещества и боеприпаси.Бригаден генерал Милко Чулев е обвинен за извършено длъжностно престъпление, от което са настъпили тежки вредни последици, свързани с грубо нарушаване на основни права и интереси на институции, граждани и юридически лица, за противозаконно използване на специални разузнавателни средства и за това, че съзнателно е допуснал, негов подчинен, противозаконно да прилага СРС.

Майор Красен Фенеров е обвинен, че е извършил длъжностно престъпление, от което са настъпили тежки вредни последици. Същият е използвал противозаконно СРС през продължителен период от време и като длъжностно лице противозаконно е събирал и съхранявал информация, събрана с тези СРС. Майор Фенеров е обвинен и за това, че противозаконно е държал и е използвал радиосредство, което може да излъчва в ефира.

Извод: Щом има обвинение  за тези двама военни полицаи не трябва ли да има обвинителен акт и по аферата “Ало, Ваньо !” ?