За подготовка в база Хофенхелс заминаха наши миротворци

07.02.2011 г. За подготовка в база Хофенхелс заминаха наши миротворци

Красен Бучков (otbrana19571@abv.bg)

В база Хохенфелс в Германия  се обучават подразделения от армии на НАТО, които ще заминават за Афганистан, а престоят в базата е техен последен етап от подготовката им. Отработват се въпроси като взводът в атака, взводът в отбрана, операция в град, реагиране при засада, ескорт, конвой и реакция при поставяне на импровизирани минни устройства.

 По време на подготовката  се използвал само английският език. Обучението е под контрола на US – воини. Дори нашите офицери се командват от америкнаски сержанти- инструктори.

Подразделение от карловската механизирана бригада замина за Германия, за да участва в едномесечно международно обучение, съгласно плана за съвместна българо-американска подготовка през 2011 г., съобщава пресцентърт на МО. Подготовката ще се проведе  ще се проведе в Международния център за съвместна подготовка на силите на САЩ в Германия.

Сто и двадесет военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в обучението на тренировъчен комплекс Хохенфелс. Ще се отработват теми и задачи, характерни за операции по поддържане на мира. Командир на подразделението е капитан Петър Денков.

Това не е първото обучение  на наши подразделения в Германия съвместно с американски военнослужещи. По време на участието ни в мисията в Ирак  по един взвод от нашите контингенти преминаваше подобно обучение в американска база.

На снимката: Тук ще тренират карловските воини