Сухопътни войски провеждат поредица от благотворителни прояви

01.01.1970 г. Сухопътни войски провеждат поредица от благотворителни прояви

 Кампанията в подкрепа на децата на Българската армия продължава и през следващата година, създадена е организация за събиране на даренията, стана ясно на предколедното тържество с участието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.

Спирдон Спирдонов

В Сухопътните войски продължават благотворителните коледни тържества за събиране на средства за фондация „Деца на Българската армия”. Днес бе поредната проява с участието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, неговият заместник бригаден генерал Красимир Кънев и Биг бенда на духовия оркестър на 2 механизирана бригада с ръководител и диригент капитан Цветомир Василев. В нея се включиха офицерите, сержантите и войниците от Щаба на Сухопътните войски и формирования от Столичния гарнизон. 

Отиващата си 2013-а бе успешна за Сухопътните войски, подчерта генерал-майор Ненов в края на предколедното тържество. Той благодари на военнослужещите и цивилните служители за усилията, старанието и професионализма през годината. Аз се гордея с вас, каза генерал-майор Ненов, обръщайки се към личния състав, и пожела на всички весели празници. Той не скри увереността си, че Сухопътни войски са готови да посрещнат по най-добрия начин предизвикателствата и през следващата година. Командирът удостои с почетни грамоти капитан Цветомир Василев и други участници в благотворителния концерт.

Кампанията в подкрепа на децата на Българската армия продължава и през следващата година, създадена е организация за събиране на даренията, посочи началникът на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Димитров. От Щаба на Сухопътните войски научихме, че за поредна година военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада проявиха своята щедрост и човечност, като събраха средства за подпомагане децата и близките на загиналите военнослужещи в борбата против тероризма, болни военнослужещи и членове на техните семейства в тежко материално и социално положение и децата в домове лишени от родителска грижа. Събраната сума в е на стойност 10 400 лева. По 100 лв. От тях ще получат семействата на загинали военнослужещи, за подпомагане на болни военнослужещи и членове на техните семейства в тежко материално и социално положение се предоставят по по 150 лева. За домовете за деца лишени от родителска грижа в Асеновград, Брацигово, Стара Загора, Бузовград, Карлово и Плевен са закупени неща от първа необходимост на стойност по 400 лева.

Утре е благотворителният коледен концерт в артилерийския полк в Асеновград за набиране на средства за скъпо струващи лечения на военнослужещи, цивилни служители, деца на военнослужещи, за деца на починали военнослужещи от военното формирование , както и за деца сираци от дом за деца, лишени от родителски грижи «Танньо войвода».

Благотворителни инициативи в рамките на Сухопътни войски има още в Стара Загора, Сливен, Белене, Мусачево и Свобода. Средствата се събират съвсем доброволно, което е израз на хуманността и благородството на военнослужещите.

На снимката: Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов връчва почетна грамота на капитан Цветомир Василев – ръководител и диригент на Биг бенда на духовия оркестър на 2 механизирана бригада.

Снимка: Сухопътни войски