Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер” връчи отличия на празника си

01.01.1970 г. Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер” връчи отличия на празника си

 Спирдон Спирдонов

Церемонията по отбелязване на 10 години от създаването на Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер” и 5 години от създаването на НЧ „Епископ Йосип Щросмайер-2009” се проведе в Дом-паметника на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. Двете организации си сътрудничат активно и могат да са похвалят с резултатна военно-родолюбива дейност.

Лично посланичката на Хърватия у нас  Н. Пр. г-жа Лйерка Алайбег поздрави председателя на Управителният съвет на Гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер" Трифон Павлов и останалите участници в тържеството. Тя бе наградена с благодарствен паметен знак.

С отличето бяха удостоени представителите на Министерството на отбраната Иво Антонов и Манол Тенчев, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев и други членове на организацията, полковник от резерва Валентин Колев, учители но училище „Марин Дринов”, където започва изучаване на хърватски език и др.

От своя страна младши лейтенант от запаса Петър Велев връчи грамота „100 години дружество „Военноинвалид” и икона „Св. Георги Победоносец на Трифан Павлов и г-жа Лйерка Алайбег.

На снимката: Председателят на Управителният съвет на Гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер" Трифон Павлов и посланичката на Хърватия у нас  Н. Пр. г-жа Лйерка Алайбег.