Четвърти артилерийски полк изпрати командира си с тържествен ритуал

01.01.1970 г. Четвърти артилерийски полк изпрати командира си с тържествен ритуал

С указ на президента на Република България, считано от 30 юни т.г., полковник Димитър Илиев поема командването на 2 механизирана бригада със звание „бригаден генерал”.

Otbrana.com

Днес в 4-ти Артилерийски полк – град Асеновград, се проведе тържествен ритуал по сдаване на длъжността „Командир на 4-ти Артилерийски полк”, съобщава КСВ. Ритуалът започна с приемане строя на полка от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. Той благодари на полковник Димитър Илиев за доброто ръководене и управление на полка и му връчи предметна награда.

Началникът на отдел „Личен състав” в командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Димитров прочете заповед на министъра на отбраната за сдаване на длъжността „Командир на 4-ти полк” от полковник Димитър Илиев на заместник-командира на полка – подполковник Тодор Некезов, който ще изпълнява длъжността командир на военното формирование до назначаването на титуляр. С указ на Президента на Република България, считано от 30 юни т.г., полковник Димитър Илиев поема командването на 2 механизирана бригада със звание „бригаден генерал”.

Кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, също изказа своите благодарности на полковник Илиев за изключително доброто сътрудничество между военнослужещите от полка и общината. Той награди полковник Илиев с плакет на община Асеновград за приноса му към укрепване на традиционно добрите връзки между двете институции.

В словото си архиерейският наместник на Асеновградска духовна околия свещеноиконом Йордан Георгиев не спести добрите думи към досегашния командир на 4-ти артилерийски полк.

От своя страна полковник Димитър Илиев благодари на ръководството на Сухопътните войски за оказаното доверие, за разбирането и подкрепата, на кмета на община Асеновград за проявената съпричастност и помощ, която общината оказва на полка, на Архиерейското наместничество, както и на офицерите, сержантите, войниците и цивилните служители от формированието, които в продължение на две и половина години бяха под негово непосредствено подчинение.

Полковник Димитър Илиев се прости с бойното знаме на 4-ти Артилерийски полк и го предаде чисто и неопетнено на своят заместник подполковник Тодор Некезов. Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на личния състав от военното формирование.

На ритуала присъства още и взвод кадети от армията на САЩ, който е в полка във връзка с двустранното сътрудничество и културния обмен между двете армии.

На снимката: Полковник Димитър Илиев се прости с бойното знаме на 4-ти Артилерийски полк и го предаде чисто и неопетнено на своят заместник подполковник Тодор Некезов.