Министерски отличия за шуменските фронтоваци

01.01.1970 г. Министерски отличия за шуменските фронтоваци

 Ветераните от войните удостоиха с юбилеен медал заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов

Спирдон Спирдонов

В музея на Шуменския гарнизон, който се намира в района на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „В. Левски”, бяха наградени ветерани във връзка със 70 години от края на Втората световна война. Отличията връчи заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов.

Със заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев с грамоти бяха удостоени фронтоваците Ангел Бойков, Иван Бонев, Кирил Каров, Вълко Вълков, Стоян Начев и Радослав Йорданов. Знак на МО получи председателят на Областната организаци на Съюза на ветераните от войните в Шумен полковник от запаса Иван Бончев, който скоро ще навърши 95 години.

Заместник-министър Исмаилов връчи юбилейни медали във връзка със 70-годишнина от победата над фашизма на полковник от запаса Димо Димов и Христо Григоров.

От името на Централния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните полковник от запаса Иван Бончев връчи на заместник-министър Исмаилов юбилеен медал „70 години от победата над фашизма” с благодарност за вниманието и грижите, които полага за военно-патриотичната организация и нейните членове. Той призова да се работи така, че армията да бъде най-авторитетната институци в България.

Прекланям се пред вашия героизъм и дълбок патриотизъм, заяви заместник-министърът, поздравявайки ветераните. Вие, допълни той, заслужавате признателността на целия български народ.

В церемонията участваха още началникът на НВУ „В. Левски” бригаден генерал Тодор Дочев, началникът на гарнизона полковник Емил Симеонов, заместник-деканът на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” полковник доц. д-р Красимир Калев, Трайко Стойков от МО и председателят на СОСЗР в Шумен полковник от запада доцент д-р Радослав Узунов, които след това изслушаха беседата на военния историк полковник от запаса Мишо Йорданов и разгледаха музея.

На снимката: Полковник от запаса Иван Бончев връчва юбилеен медал на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Снимка Мария Стоянова